Hulp nodig?

Dagtrip Ameland

Bezoek Ameland

Eigenlijk mag een bezoek aan Ameland niet ontbreken tijdens uw vakantie in Friesland. Dit fraaie waddeneiland is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. U kunt er eventueel een fiets huren, dit kan zodra u van de boot afstapt. Ontdek pittoreske dorpjes als Nes, Bollum en Hollum. Fiets door duinen, bos en geniet van het weidse uitzicht over de Waddenzee. Niet voor niets staat de Waddenzee op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Puur genieten van unieke natuur!

Uniek: zeehonden op een zandbak

Een dagje naar Ameland is heel goed te doen vanaf Ljeppershiem vakantiepark. Van uw vakantiehuis naar de boot in Holwerd is slechts 18 kilometer rijden. Ondertussen geniet u van een fantastisch uitzicht en ziet u misschien wel zeehonden liggen op een van de zandbanken! Gaat u met uw eigen elektrische fiets op pad? U kunt uw fiets weer opladen bij uw vakantiehuisje. Zo is er eigenlijk geen reden te bedenken om tijdens uw vakantie in Friesland het waddeneiland Ameland niet te bezoeken. En… na een actief dagje Ameland is het weer lekker ontspannen en genieten in uw vakantiehuisje in Friesland!

Ameland bezoeken: dit zijn onze tips!

Vuurtoren Ameland

Leerzaam en als je boven bent aangekomen, een prachtig uitzicht. Echt de moeite waard!

Reddingsmuseum Abraham Fock op Ameland

Informatief museum en indrukwekkend hoe men vroeger een reddingsboot ter water liet.

Strandexpress Ameland

Heerlijke ruim 2 uur durende strandrit in een overdekte kar. Onderweg diverse stopplaatsen en informatie.

Het Oerd

Prachtig natuurgebied op het oostelijke deel van Ameland, waar men uren kan wandelen.

De dorp Nes

Wie van gezellige drukte houdt, is in het hoofddorp Nes zeker op zijn plaats. Hier vindt u winkeltjes en gezellige restaurantjes.