Hulp nodig?

Dagje Schiermonnikoog

Bezoek Schiermonnikoog

Schiermonnikoog mag dan wel het kleinste waddeneiland zijn; de natuur, de rust en het typische eilandgevoel zorgt ervoor dat een bezoek aan Schiermonnikoog niet mag ontbreken tijdens uw vakantie in Friesland. Nog een voordeel: u mag dit fraaie waddeneiland alleen per fiets verkennen. Als u wilt kunt u er een fiets huren, dit kan zodra u van de boot afstapt. Ontdek het gezellige dorpje Schiermonnikoog. Fiets door duinen, bos en geniet van het weidse uitzicht over de Waddenzee. Niet voor niets staat de Waddenzee op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Puur genieten van unieke natuur!

Vertrek vanaf Lauwersoog

Een dagje naar Schiermonnikoog is heel goed te doen vanaf Vakantiepark Ljeppershiem. Van uw vakantiehuis naar de boot in Lauwersoog is het slechts 22 kilometer rijden. Op de boot kunt u genieten van een vers kopje koffie én van het fantastische uitzicht op de Waddenzee. Langzaam verdwijnt de Friese kust en doemt Schiermonnikoog voor u op. Een mooie vakantiedag ligt voor u. Tip: gaat u met uw eigen elektrische fiets op pad? U kunt uw fiets weer opladen bij uw vakantiehuisje. U ziet het, er is eigenlijk geen reden te bedenken om tijdens uw vakantie in Friesland het waddeneilanden Schiermonnikoog niet te bezoeken. En… na een actief dagje Schiermonnikoog is het weer lekker ontspannen en genieten in uw vakantiehuisje in Friesland!

Schiermonnikoog bezoeken: dit zijn onze tips!

Walviskaak

In het dorpscentrum van Schiermonnikoog staat een enorme onderkaak van een Blauwe Vinvis die op 6 maart 1950 in de Zuidelijke IJszee is geschoten.

Begraafplaats Vredenhof

Op het Vredenhof liggen drenkelingen en oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen.

Eendenkooi Schiermonnikoog

Eendenkooien behoren tot het culturele erfgoed van dit gebied. Er worden rondleidingen gegeven.

De dorp Schiermonnikoog

Wie van gezellige drukte houdt, is in het dorp Schiermonnikoog zeker op zijn plaats. Hier vindt u winkeltjes en gezellige restaurantjes.

PS. Visliefhebber? Als u weer aankomt in Lauwersoog is er de mogelijkheid om dagverse vis te kopen!