Hulp nodig?

Friese Hoofdstad Leeuwarden

Bezoek Leeuwarden

Leeuwarden is de provinciehoofdstad van Friesland en in 2018 was Leeuwarden zelfs de trotse Culturele Hoofdstad van Europa! Er is veel te zien en te doen. Zo is het oude stadscentrum – met de vele historische panden – zeer fraai. Centraal staat De Oldehove, misschien wel de scheefste toren van Europa. U kunt deze beklimmen of per lift omhoog: u wordt beloond met een fantastisch uitzicht dat reikt tot aan de Waddenzee! Maar er zijn meer redenen om Leeuwarden te bezoeken.

De Prinsentuin bijvoorbeeld, is een prachtig park waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen. Vlakbij ligt het Fries Natuurmuseum. In het centrum vindt u  het populaire Fries Museum waar u kunt genieten van wisselende exposities. Winkelen kan op de Nieuwsstad en in de Kleine Kerkstraat: ooit gekozen tot het mooiste winkelstraatje van Nederland! Trouwens: vanaf de Nieuwsstad vertrekken regelmatig zogenaamde ‘pramen’ waarmee u Leeuwarden vanaf het water kunt bekijken. Een aanrader!

Met de trein naar Leeuwarden!

Leeuwarden bezoeken kan eenvoudig vanaf Vakantiepark Ljeppershiem. In slechts 30 minuten bent u er. U kunt uw auto parkeren in een van de parkeergarages in het centrum. Het is ook goed mogelijk om met de trein naar Leeuwarden te gaan. U kunt instappen op station Buitenpost of station De Westereen. Het grote voordeel om met de trein Leeuwarden te bezoeken is dat u geen omkijken meer heeft naar uw auto. U stapt midden in het centrum van Leeuwarden uit. U ziet het: eigenlijk is er geen reden te bedenken om tijdens uw vakantie in Friesland de provinciehoofdstad Leeuwarden niet te bezoeken. En… na een actief dagje Leeuwarden is het weer lekker ontspannen en genieten in uw vakantiehuisje in Friesland!

Leeuwarden bezoeken: dit zijn onze tips!

Fries Museum

Geniet van de exposities die in het populaire museum worden gepresenteerd

Oldehove

Beklim de scheve toren, die ooit als kerk moest gaan dienen. Uniek uitzicht!

Praamvaren

Vaar door de smalle grachten, ontdek oud-Leeuwarden vanaf het water.

De Prinsentuin

In 1648 als privétuin aangelegd door Prins Willem Frederik van Nassau. Nu voor voor velen een geliefde plek om te ontspannen.

De Kleine Kerkstraat

Lekker sneupen in een van de mooiste winkelstraatjes van Nederland.

PS. Een originele manier om Leeuwarden te ontdekken is een stadswandeling van ‘A guide to Leeuwarden’. Deze vertrekken vanaf het Oldehoofsterkerkhof, het plein tegenover de Oldehove. Vraag voor meer informatie bij VVV Leeuwarden (Achmea Toren)