Hulp nodig?

Vestigingsstad Dokkum

Bezoek het vestigingsstadje Dokkum

Dokkum is een stad met een rijke historie. De oude binnenstad van het voormalige vestigingsstadje is zeer fraai. De vele smalle straatjes herinnert aan vroegere tijden. Uiteraard is Dokkum ook bekend van de befaamde Elfstedentocht. Het is de laatste stempelplaats voor de finish op de Bonkevaart in Leeuwarden. Maar Dokkum is ook de stad van Bonifatius, een heilige die de hoop had om ook de Friezen te bekeren tot het christendom. In het jaar 754 is hij op jammerlijke wijze vermoord, vlak buiten Dokkum.

Op de fiets naar Dokkum!

Dokkum bezoeken kan eenvoudig vanaf Vakantiepark Ljeppershiem. In slechts enkele minuten bent u er. U kunt uw auto parkeren op een van de parkeerplaatsen. Uiteraard is het goed mogelijk om op de fiets naar Dokkum te gaan. Het voordeel van fietsen is dat u onderweg ook volop geniet van het weidse landschap van Noordoost-Friesland. Dubbel genieten dus! Fietst u op een elektrische fiets? U kunt uw fiets weer opladen bij uw vakantiehuisje. Zo is er eigenlijk geen reden te bedenken om tijdens uw vakantie in Friesland om de historische stad Dokkum niet te bezoeken. En… na een actief dagje Dokkum is het weer lekker ontspannen en genieten in uw vakantiehuisje in Friesland!

Dokkum bezoeken: dit zijn onz tipes!

Elfstedenkeerpunt

Het beroemde keerpunt ligt aan de Vleesmarkt in het centrum van de stad.

De IJsfontein

Een nieuwe fontein die onderdeel uitmaakt van het project 11 fountains (onder van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018).

De Bonitafiuskapel

In de bedevaartskapel staat een reliekschijn waarin een deel van de schedel van Bonifatius wordt bewaard.

De Bolwerken

Wandel over de historische stadswallen waar ook nog 2 fraaie molens op staan.

Het Admiraliteitshuis

Naast een permanente tentoonstelling over Bonifatius vindt u er o.a. archeologische vondsten, Fries aardewerk en textiel.

PS. In het Admiraliteitshuis is naast Museum Dokkum ook het Toeristen Informatie Punt gevestigd. Dit is het startpunt voor een fraaie stadswandeling door Dokkum!